Preasfintitul Episcop Iosif Botosaneanul

Preasfinţitul Episcop Iosif Botoșăneanul, s-a născut în data de 3 februarie 1971, în localitea Slatina din județul Suceava, într-o familie numeroasă de oameni gospodari, iubitori de Dumnezeu, fiind al șaptelea fiu între cei șaptesprezece frați.

În anul 1990, la vârsta de 19 ani, în ziua praznicului Întâmpinării Domnului, tânărul Mihail este primit în obștea monahală a Mănăstirii Slătioara, iar în 1993 este tuns în monahism, primind numele de Iosif.

La scurtă vreme, este hirotonit ierodiacon, pentru ca 2 ani mai târziu, în 1995, să fie hirotonit ieromonah, pe seama Mănăstirii Slătioara, unde va fi preot-slujitor până în anul 2002.

În acest an, este numit stareț al Mănăstirii Dornelor, unde va reconstrui aproape din temelii tot așezământul monahal (Biserica având hramul “Sfinții Părinți de la Soborul I Ecumenic de la Niceea”, blocul de chilii și clădirile-anexe).La data de 16/29 octombrie 2004, este ridicat la vrednicia de arhiereu-vicar în Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe de Stil Vechi din România, primind titlul de “Botoșăneanul”.