Preasfintitul Episcop Glicherie Ieseanul

Preasfinţitul Episcop Glicherie Ieșeanul, s-a născut în sânul unei familii dreptcredicioase, primind din sfântul Botez numele de Gheorghe, nume care avea să înfățișeze mult mai târziu tăria de caracter și credința în lupta cu ispitele vieții și înșelările demonilor.

Încă din vârsta copilăriei participă activ la viața Bisericii din localitatea Cotu-Băii. Duminica și în zile de sărbatori frecventează slujbele Bisericii alături de tatăl său, care era cântăreț de strană la Biserica din localitate. După terminarea studiilor îmbrățișează viața monahală.Se retrage la Mănăstirea Slătioara în preajma anului 1980, unde primește sfaturile și binecuvântarea Sfântului Ierarh Glicherie.

Se înscrie la cursurile de muzică psaltică, susținute de pe atunci de fostul mitropolit Vlasie (în acea vreme diacon) și dobândește o performanță deosebită. Un an mai târziu de la venirea în mănăstire, primește fesul călugăresc și rasa din mâna Sfântului Glicherie, iar după realizarea stagiului militar, depune jurământul monahal, fiind tuns în călugarie de către ÎPS Mitropolit Silvestru.

În anul 1986 de ziua Sfântului Eftimie cel Mare este hirotonit diacon, pe seama Bisericii Mănăstirii Slătioara, iar trei ani mai târziu este hirotonit preot. Primește hirotesia de duhovnic în același an, iar mai târziu și distincția de arhimandrit.

Vreme îndelungată se ocupă cu aprovizionarea alimentară a Mănăstirii, cât și cu buna organizare și administrare a blocului alimentar și a magaziilor de depozitare a materialelor sau a diferite produse, din incinta Mănăstirii.