Preasfintitul Episcop Evloghie Sibianul

Preasfinţitul Episcop Evloghie Sibianul (Nica) s-a născut în luna decembrie a anului 1973, în orașul Fălticeni. Aici va urma cursurile gimnaziale, apoi Liceul Teoretic „Nicu Gane”, în cadrul clasei cu specializarea Matematică-Fizică.

După absolvirea liceului, în anul 1992, este admis ca student la Facultatea de Fizică Atomică din București-Măgurele.

În cel de-al doilea an de facultate (în iarna anului 1994), este primit ca frate începator în obștea monahală a Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din București (cartierul Militari), sub îndrumarea duhovnicească a părintelui arhimandrit Flavian Bârgăoanu (în prezent, episcop de Ilfov).

Aici va fi tuns în monahism în anul 1996, după care, în anul 1997, în Duminica închinată Sfintei Cruci (a treia Duminică din Postul Mare), va fi hirotonit ierodiacon, pe seama Mănăstirii de metanie.

Tot în acest an, își va încheia studiile, susținând lucrarea de diplomă și examenul de licență, pentru care va obține note maxime. După aceasta, primește o bursă de studii aprofundate în fizica nucleară, la Universitatea Cambridge din Anglia, însă, la sfatul părintelui său duhovnicesc, va refuza această ofertă, dorind să își continue viața monahală ca și chemarea de slujitor al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi.

Urmează apoi hirotonia ca preot și hirotesia întru duhovnic, în anul 1997, după care este trimis cu ascultarea de a întemeia un așezământ monahal în localitatea Șelimbăr, de lângă orașul Sibiu.

Aici va aduna o mică obște monahală, împreună cu care va pune temelia Bisericii mari, ridicată în cinstea Maicii Domnului și a Sfântului său Acoperământ (prăznuit la 1 octombrie), a paraclisului, a blocului de chilii și a celorlalte clădiri anexe, aflate în fază de construire.

În anul 2005, în ziua Adormirii Maicii Domnului (15/28 august), este ridicat la vrednicia de arhimandrit, iar în ziua de 6/19 noiembrie, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Pavel Mărturisitorul, Arhiepiscopul Constantinopolului, este hirotonit episcop-vicar in Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, primind titulatura de „Sibianul”.