Preasfintitul Episcop Antonie Bacauanul

Preasfinţitul Episcop Antonie Băcăuanul, s-a născut în data de 08.06.1974 în județul Bacău, din părinții Vasile și Eugenia Tătaru. Copilăria și-o petrece în satul Ciuturești – comuna Secuieni județul Bacău.

Fiind atras de viața monahală datorită câtorva părinți din Mănăstirea Cucova pe care i-a cunoscut încă din copilărie, acesta, la vârsta de numai 16 ani (anul 1990) intră în Mănăstirea Cucova.

La 4 ani de la intrarea in viața monahală, ascultând de îndemnul monahilor virtuoși ai Mănăstirii efectuează serviciul militar.

Peste 1 an, (anul 1995) imediat după satisfacerea stagiului militar, revine in Mănăstire, fiind tuns în monahism în data de 25 iunie de către PS Pahomie – starețul de atunci al Mănăstirii Cucova, renunțând la numele de botez (Vasile) în favoarea celui primit la călugarie – Antonie, conform rânduielilor monahale.

Pe data de 11.12.1995 la 6 luni de la călugarie, este hirotonit diacon, iar dupa 4 ani (22.02.1999) este ridicat la treapta preoției. De la vârsta de 27 de ani plinește funcția de ajutor de stareț al Mănăstirii Sfânta Treime – Cucova.

La vârsta de 30 de ani, în data de 1.10.2004, pentru merite deosebite, dar mai ales pentru înalta viață monahală pe care acesta o ducea, este sfințit arhiereu de către Sfântul Sinod sub oblăduirea fostului mitropolit Vlasie Mogârzan, primind apelativul de PS Antonie Băcăuanul.