Despre

Manastirea Slatioara - InteriorManastirea Slatioara - Slujba Noaptea

Un simbol al luptei sfinte

Mitropolia Slatioara a fost si va ramane, prin Darul lui Dumnezeu, o cetate de scaun a Ortdoxiei Rasaritene, un bastion nebiruit pana in prezent de vlaul ispitirilor.

Aceasta este situata la 28 km sud-vest de orasul Falticeni, in partea nordica a satului Slatioara, accesul facandu-se prin soseaua nationala Falticeni-Targu Neamt, in dreptul localitatii Praxia.

Un traseu al jertfei

De aici inainte, cotind spre comuna Bogdanesti si pana spre partea de nord a localitatii Slatioara, fiecare piatra isi poate spune istoria ei tesuta cu lacrimi de sange, evocand lupta unor oameni prigoniti de catre semeniilor, dar iubiti de Dumnezeu, Care i-a si ocrotit, dupa fagaduinta data celor ce-L iubesc: "Eu va voi da tarie si va voi ocroti si dreapta Mea cea tare va va sprijini"(Isaia 41,10).

Manastirea Slatioara - Exterior
Manastirea Slatioara - PreotManastirea Slatioara - Interior Tavan

Ocrotitorii nostri

Hramul acestui sfant locas este inchinat slavitei Schimbari la Fata a Domnului, praznuita la data de 6/19 august, zi in care Manastirea Slatioara devine un al doilea Tabor pentru multimile nenumarate de crestini sositi din toata tara, dar si din strainatate. Incepand cu anul 1999, cand s-au descoperit sfintele moaste ale IPS Mitropolit Glicherie Tanasa, intemeietorul acestei sfinte asezari monahale si in urma canonizarii sale, la Manastirea Slatioara a inceput sa se praznuiasca cel de-al doilea hram si anume, ziua de 15 iunie, data la care este praznuit Sfantul Ierarh Glicherie Martusitorul.