concursul național pentru tineret "Ortodoxia Strămoșească"

Cu bucurie anunțăm că anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop și Mitropolit Demosten, se va organiza Concursul Național pentru Tineret "Ortodoxia Strămoșească", eveniment ce se află deja la a treia ediție.

În edițiile precedente acesta a fost organizat astfel:

  • Prima ediție a fost organizată în anul 2016 în parohia "Sfânta Treime" din Poiana Mărului, județul Suceava, al cărei preot paroh este părintele Nicolae Bostea;
  • A doua ediție a avut loc în anul 2019 în parohia "Sfântul Mare Mucenic Pantelimon" din Brăiești, județul Suceava, al cărei preot paroh este părintele Andrei Pătru;

Anul acesta, însă, concursul se va desfășura în parohia "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din localitatea Rădășeni, județul Suceava, al cărei preot paroh este părintele Ioan Onfrei, în data de 6 august stil nou, de la orele 10 dimineața.

Competiția va avea ca tematică noțiuni de teologie și cateheză și va fi împărțită pe trei categorii de vârstă:

  • 12-14 ani: evaluarea cunoștințelor la nivel mediu;
  • 15-16 ani: evaluarea cunoștințelor la nivel mediu;
  • 17-18 ani: evaluarea cunoștințelor la nivel mediu-avansat;

Pentru examen se va elabora un sport tematic dedicat acestei ediții cu teme diverse, iar acest material va fi publicat și predat către cei dornici să participe la concurs, la o dată ulterioară prezentului anunț. De asemenea, premierea va avea loc în aceeași zi în care se organizează concursul, iar în cadrul acesteia se vor înmâna diplome, medalii și premii.

În ceea ce privește înscrierea la acest eveniment, aceasta se poate face telefonic la numerele de telefon:

  • 0758113025 - părintele Iustin Onofrei;
  • 0753453465 - părintele Ioan Onofrei.

Pentru informații oficiale și diferite actualizări privind organizarea evenimentului puteți accesa atât pagina oficială de facebook a evenimentului, cât și profilul de facebook al acesteia.

Vrem să menționăm că încurajăm pe toți tinerii să participe la acest eveniment deoarece îi va ajuta să aprofundeze învățăturile dobândite de la părinți și vor deveni mai profunzi în înțelegerea tainelor Bisericii și a ortodoxiei în general. De asemenea, credem că vor putea să devină mai asumați în însușirea cu adevărat a calității de creștin ortodox iar astfel, Biserica va deveni mai puternică și mai întărită în credință.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună, în număr cât mai mare, de acest prilej de sporire duhovnicească!